De Voorwaarts 450
7321MG
APELDOORN
tel. 055-3666472

Zaterdag stond voor de eerste ronde van de Apeldoorn Cup Victoria Boys op het programma. De wedstrijd werd gespeeld over 2x 30 minuten.

In de beginfase bleek dat beide teams wilden voetballen en daarin was Teuge duidelijk de betere. Het leidde echter maar tot 1 grote kans voor Bas op aangeven van Nino, maar de bal ging net over. Door het vele balbezit werd Teuge gemakzuchtig wat leidde tot veel slordigheden en mochten we blij zijn dat we niet met 0-1 achter de rust in gingen, door twee keer goed ingrijpen van Sam.

De gemakzucht werd in de kleedkamer achter gelaten en na rust werd het doel van Victoria Boys weer met logische keuzes opgezocht. Zo wist Bas na een goed duel de bal vrij te spelen en zette met een listig boogballetje Nino voor de keeper. Vanaf rand 16 volleerde Nino de bal hard en onhoudbaar in de hoek. 1-0.

Teuge besloot nu wel door te drukken. Bas zette Nino nogmaals vrij voor de keeper, maar nu wist laatstgenoemde Nino wel van scoren te houden.

10 minuten voor tijd besliste Tim Berends in samenwerking met de grensrechter van Victoria Boys de wedstrijd. De grens was een wissel en had duidelijk de gedachte; ‘Niemand gaat mij ooit meer vragen om te vlaggen.’ Erg slim van deze grens natuurlijk om dit in de voorbereiding gelijk duidelijk te maken. Er stonden op het oog ca. 5 man van Teuge 5 meter buitenspel, waarbij Tim op aangeven van Daan binnenkopte. Niemand stond te juichen, tot dat de grens echt besloot niet te vlaggen. Er zou nog ergens een verdwaalde back van Victoria Boys hebben gestaan werd achteraf gezegd.

Op basis van de wedstrijd een normale overwinning, maar tevredenheid mag er zeker zijn. Vorig seizoen zijn we namelijk regelmatig tegen de lamp gelopen in wedstrijden dat we het spel moesten maken.

Dinsdag speelt Teuge om 20.45 in de kwartfinale van de Apeldoorn Cup tegen SV Orderbos.