Meijerinkstraat 5
7211AC
EEFDE
tel. 0575-516108

Eefde was (samen met Teuge) één van de 5 ploegen die vorig jaar degradeerden uit klasse 3E en zodoende troffen we zowaar een bekende tegenstander. De laatste twee seizoenen hebben Teuge en Eefde tegen elkaar gespeeld. In deze wedstrijden wist Teuge 2 keer te winnen, Eefde 1 keer en het werd een keer gelijk. Saillant detail is dat alle keren dat Teuge succes wist te behalen dit in blessuretijd werd behaald. Vorig jaar was Bram in Eefde het goudhaantje en in de thuiswedstrijd herinnert een ieder zich de kopbal van doelman Sam die via de socials de wereld over ging.

Vooraf werd daar weinig over gesproken, evenals dat Eefde onderaan stond. Wat vooral belangrijk was dat we de duels voor moesten zijn. Vorig jaar werd het namelijk een behoorlijk fysieke strijd. Dat moesten we doen zonder de geblesseerde Niels. Marco kwam voor hem terug in het elftal en daarnaast verving Bas H. Youri.

Eenmaal aangekomen in Eefde werden we ondanks de kou niet volledig verrast dat we op gras gingen spelen. Alle voordelen die Eefde kon pakken, maakten ze uiteraard (slim) gebruik van.

Het gras deed ons echter zichtbaar goed. In het eerste half uur speelden we uitstekend voetbal. Eefde had vooral geen grip op de goed spelende Marco die bij bijna iedere aanval betrokken was. Bas had de eerste kansen, maar was iets te onrustig in de afronding.

Na 19 minuten ging de 0 van het scorebord. Ruben ging even dingen doen waarvan er weinig wisten dat hij dit kon. Op 25 meter van de goal kapte Ruben zeer sierlijk zijn man uit. De bal lag voor zijn linkerbeen. Ruben gooide zijn linkerbeen naar achter om de bal een trap te geven…. Van alle kanten hoorde je over het veld; Neeeee, niet schieten. Onverstoord ging Ruben door waar hij mee bezig was en krulde bal via de binnen kant van de paal in de kruising! Wat een speler!

De 0-2 kwam acht minuten later. Wederom een mooie goal. Marco werd tussen de linies ingespeeld. Speelde Bas in en met een 1-2tje stond Marco vrij voor de keeper en faalde niet.

Bas raakte de paal nog voor rust, maar in het laatste kwartier werd het verder slordiger, waardoor Eefde nog een kleine mogelijkheid kreeg om terug te komen in de wedstrijd.

In de rust werd aangegeven dat het wel wenselijk zou zijn om het niveau van het eerste half uur weer op te pakken. Dat niveau werd eigenlijk niet meer behaald, maar na 51 minuten werd de wedstrijd wel soort van beslist. 0-3! Doelpuntenmaker: Bambi on ice!

Nino zorgt dagelijks dat voetballend Apeldoorn op mooie en goede schoenen loopt. Door zichzelf daarin te vergeten ging hij deze middag als een formule 1 coureur op slicks over een zeiknatte racebaan. Gelukkig geen schade!

Eefde was in de loop van de 2e helft rijp voor een monsterscore maar Teuge spaarde de thuisploeg. In de laatste 5 minuten werd uiteindelijk nog een groter verschil gemaakt. Invaller Bas van der Ven mocht op aangeven van grote broer Daan de 0-4 maken. Een mooie opsteker voor de vorige week debuterende Bas. Youri maakte er in de 90e minuut 0-5 van nadat hij de keeper had omspeelt.

Zo presteert Teuge het voor de 4e keer dit seizoen om 5 goals (of meer) te maken waarbij er allemaal verschillende doelpuntenmakers op het formulier staan. Deze keer gelukkig zonder tegengoal. De mannen achterin speelden allen ook een uitstekende pot.

Door puntverlies van Juliana en RDC pakt Teuge de koppositie. Volgende week mogen we nog één keer aantreden in 2023 om 15.00 thuis tegen Oeken. Bij winst mogen we ons Herbstmeister noemen!

Toch ging men vrij snel over tot de orde van de dag! Vol verwachting klopt ons hart……

Sam – Mike – Tim B. – Stephan (75, Tijmen) – Tim S. – Luuk – Ruben (63, Lars) – Daan – Nino – Bas H. (75, Youri) – Marco (63, Lars)