de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Zaterdagmiddag 16 maart rond 12.00 bij het opkomen van het sportpark stonden tegenstanders van andere elftallen het vliegtuig/ hotel bij de oprit te fotograferen. Even gingen gedachten terug dat we als jeugdspeler wedstrijden wonnen omdat tegenstanders naar boven stonden te loeren naar een overkomend vliegtuig of een parachutist die uit de lucht kwam vallen.

Dat Sportclub Deventer een paar uur later zeer zeker niet onder de indruk was van overvliegende objecten was vrij snel duidelijk.

Dat Teuge zelf slecht begon aan de wedstrijd was een understatement maar doordat Sportclub Deventer ook voetballend dominant was, was er in de eerste helft maar één ploeg die recht zou hebben op een voorsprong. Dat doelman Sam uiteindelijk verkozen werd tot man of the match zegt voldoende. Zijn hoogtepunt waarmee hij Teuge op de been hield was een schot dat hij wist te pareren, maar via hem zelf leek de bal alsnog binnen te caramboleren. Sam stond op en dook de bal van de lijn. In het verdere verloop van de eerste helft waren er hier en daar nog wat kansen te noteren van minder grote orde, maar in de meeste gevallen wel voor de bezoekers.

Het zorgde voor hoofdbrekens in pauzetijd. Een aantal posities werden anders ingevuld en Daan verving Youri in de rust.

Na rust werd duidelijk hoe ongrijpbaar vorm/ zin/ spelvreugde en noem maar op is in het voetbal. Je kan zeggen dat omzettingen een bijdrage geleverd kunnen hebben, maar het begint met lef en initiatief. Alles wat Teuge in de eerste helft hierin vergeten was, kwam er direct na rust uit.

Het resulteerde in de 5e minuut van de tweede helft direct de 1-0 op. Het was een cadeautje (te korte terugspeelbal) dat Jesper uitpakte en daarmee, na in oefenwedstrijden al meermaals trefzeker te zijn geweest,  zijn 1e competitiegoal maakte voor Teuge.

Nog geen 4 minuten later was de score verdubbeld. Een geweldige steekbal van Tim Berends op Ruben zorgde voor de opening door de Deventer-defensie. Ruben haalde de achterlijn, gaf voor en Marco schoot de bal via het bovenbeen van Jesper tegen de touwen. Helaas voor Jesper kunnen er geen halve goals uitgedeeld worden, maar omdat de bal niet bewust van richting werd veranderd krijgt Marco de goal in deze op zijn naam.

Teuge ging op zoek naar de 3-0 maar die bleef uit. Jesper had hiervoor de grootste kans, maar de keeper liet zich (nog) geen 2e keer omspelen.

Marco en Ruben gingen moegestreden naar de kant en werden vervangen door Nino en Niels. Laatste genoemde maakte na 77 minuten spelen de 3-0. Tim Streppel zette Niels vrij voor de keeper, die erg rustig bleef en binnen schoof.

Nadat de marge van 3 gemaakt was maakte Teuge niet voor het eerst dit seizoen de fout om het vervolg maar ‘even’ uit te gaan spelen. Dat resulteerde in de mooiste treffer van de middag van Sportclub Deventer. Een knal van rand 16 ging via de onderkant van de lat binnen. Vervolgens moest Sam wederom twee keer optreden om een bibberend slot te voorkomen.

Uiteindelijk maakte Niels in blessuretijd de 4-1 door de keeper te omspelen na aangeven van Bas.

Volgende week spelen we om 14.30 een uitwedstrijd in Harfsen. Hopelijk kunnen we dan de lijn van de 2e helft doorzetten.

Sam – Mike – Tim B. – Stephan – Tim S. – Luuk – Ruben (69, Niels) – Jesper (82, Bas) – Marco (69, Nino) – Youri (46, Daan) - Lars