Harfsen – Teuge: Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat!

Reeverweg 36 A
7217TE
HARFSEN
tel. 0573-431350

Deze (kennelijke Friese) uitspraak werd meermaals over gestruikeld bij het inpakken van de spullen, maar dat het juiste spreekwoord eigenlijk best toepasselijk werd op de wedstrijd van deze middag was minder de bedoeling.

We mochten deze middag afreizen naar Harfsen. Op het niveau waar we spelen qua status ergens te vergelijken met Go Ahead Eagles in de eredivisie. Het sportcomplex waarbij de kantine bijna op de middenstip staat, bier met kratten op tafel wordt geserveerd en doelpalen (en lat) geel zijn i.p.v. wit mag toch gerust de status ‘cult’ krijgen. Met deze wetenschap i.c.m. 4e klasse voetbal ontstaat er hoop en vrees tegelijk… Zou de gehaktbal de beste bal van de middag worden?

Harfsen staat op plek 11, maar doordat ze één van de topspelers van deze competitie in de gelederen hebben, moet er zeker rekening met bepaalde kwaliteiten gehouden worden. In het laatste half uur van de thuiswedstrijd was er 1 man de baas op ons veld, alleen stonden wij gelukkig al met 4-1 voor tegen die tijd (wonnen uiteindelijk met 5-2).

Na een goede warming up op een bijveld, om de goede grasmat te sparen, begon de wedstrijd en helaas kwamen we wederom niet flitsend uit de startblokken. Echter t.o.v. de laatste weken met één verschil en tevens belangrijk detail: We wisten het doel nu wel te vinden. Daan gaf de perfecte voorzet die Mike binnen kon lopen. 0-1!

In de fase daarna was het vooral Harfsen dat aanspraak maakte op de gelijkmaker, maar Sam hield ons net als vorige week op de been. Wij konden in deze fase weinig brengen. Een dribbel van Jesper werd gestopt door hem met 2 handen om ver te duwen. Geen strafschop en dus was een afstandsschot van Niels het enige wapenfeit.

Terug naar de vraag over de beste bal van de middag. Die kwam zeker niet op conto van de gehaktballendraaier. Hier zorgden de sterspeler van Harfsen i.c.m. doelman Sam voor. De Harfsen-speler schoot de bal van ca. 25 meter keihard op de lat welke via de paal terug het veld in kwam. De gemaakte foto’s van dit moment, die te zien zijn op de site van SV Harfsen zeiden voldoende over de redding van Sam. Een ieder stond bewonderingswaardig toe te kijken wat we zojuist hadden gezien (zowel schot als redding). Het doel stond overigens nog overeind, dus we konden verder!

Na een redelijk gevaarlijke corner van Harfsen was het gelukkig tijd voor rust. Tijd voor thee en wat aanwijzingen. Vaker van links naar rechts en bij een hoekschop tegen springen nondeju! 45 minuten non stop vol d’r op!

Het was duidelijk en zo kwamen we de 2e helft goed de rust uit. Dit resulteerde in de 54e minuut in een verdubbeling van de score. Lars wist zijn tegenstanders op een geweldige manier te omspelen en kwam vervolgens met een zeer precieze voorzet op Jesper, die rustig bleef. 0-2

Nog geen 2 minuten na de 0-2 had Daan de beslissing op zijn voet, maar schoot tegen de keeper op. Kort daarna kwamen we met 4 man op 1 verdediger+ keeper af, maar ook deze kans werd niet benut, waardoor Harfsen mocht blijven hopen. Na ca. 70 minuten spelen had nu ook Harfsen recht op een strafschop. Ook nu ging de bal niet op de stip.

5 Minuten later kreeg Harfsen een vrije trap op ca. 20 meter van de goal. We wisten wat komen ging, want Harfsen heeft een specialist. De manier waarop deze binnen ging hadden we alleen niet verwacht, maar gezien de reddingen voor rust en vorige week tegen Deventer kan niemand hier over vallen. Laten we het erop houden dat het wel de heetste bal van de middag was.

Mike had kort daarna het plan dit nog even over te doen maar dan van een wat grotere afstand. Zijn pegel ging via de keeper op de bovenkant van de lat.

In de slotfase probeerde Harfsen een gelijkmaker te forceren, maar was Teuge dichterbij de 1-3 dan Harfsen bij de gelijkmaker. O.a. Marco schoot over en Lars in het zijnet. Jespers 2e treffer werd enigszins verrassend afgekeurd, maar we wisten verdedigend eenvoudig stand te houden waardoor de punten, met een balletje in de maag, mee gingen naar Teuge.

Volgende week zijn we vrij, waarna de competitie op 6 april verder gaat, voor ons in Oldenzaal bij FC Berghuizen. Een aantal spelers zullen eerder in actie komen. Namelijk as. donderdag om 20.30 bij ZVV met het onder 23 elftal.

Sam – Mike – Tim B. – Stephan – Tim S. (Nino, 46) – Luuk – Niels – Ruben (71, Marco) – Jesper – Daan - Lars