Veldkantweg 8 A
6961HJ
EERBEEK
tel. 0313-652060

Voor het derde seizoen op rij zitten Sportclub Teuge en Eerbeekse boys bij elkaar in de competitie. De afgelopen 4 edities won Eerbeek zijn thuiswedstrijden en werd het in Teuge tweemaal gelijk.

Nu moet de kanttekening gemaakt worden dat Teuge in zijn laatste thuiswedstrijd van vorig seizoen met 1-0 voor stond en het eigen huis opengooide, omdat het goals nodig had om nacompetitie te ontlopen. Eerbeek maakte hier dankbaar gebruik van.

Vandaag editie 5. Eerbeekse boys uit, veld 4, geen dugouts, weersvoorspelling 90% kans op regen en geen paraplu op het terrein te bekennen! Het is vergeven… een zangertje na afloop maakt veel goed!

Eerbeek schoot uit de startblokken en maakte het Teuge erg lastig met veel positiewisselingen op het middenveld en voorin. De staf van Teuge keek elkaar na een minuut of 15 vragend aan; Gaan ze dit serieus 90 minuten vol houden of is de Eerbeekse conditionele tank (hard) aan het leeglopen? Dat laatste bleek later in de wedstrijd het geval maar Teuge was dusdanig onder de indruk en kon de rest van de eerste helft geen vuist maken. Tot 2 minuten voor rust, toen de beste speler deze middag aan Teugse kant, Niels Verschuur, zichzelf na een individuele actie vrij voor de keeper zette. Laatstgenoemde was in deze situatie de baas.

Hoewel de voorwaartsen van Eerbeek dreigend waren, en Eerbeek optisch misschien iets beter was leidde dit niet echt tot grote kansen voor de thuisploeg.

De rust gaf Teuge de tijd om de I onder de punten te zetten en na rust was Teuge de betere partij. Maar ja… er moest nog wel gescoord worden. Youri had direct na rust de kans maar schoot naast en een schot van Lars ging in de handen van de keeper. Youri kwam vervolgens een teenlengte te kort. Invaller Bas kreeg vervolgens 1,5 kans. Een vrije trap van Stephan op rand 16 kwam niet ver en ook Nino had de kans de score te openen. Je begon langzaam aan aan de wet van Murphy te denken toen Eerbeek een paar keer het veld overstak.

Een individuele actie van Lars in minuut 70 zorgde uiteindelijk voor de opening. Hij werd neergelegd in de 16 en mocht zelf aanleggen vanaf 11 meter. Raak! 0-1!

Een kleine 2,5 minuut later stuurde Lars Daan de hoek in en die gaf voor op Bas, die met een typische maar knappe spitsengoal de score verdubbelde. 0-2!

Niels en Bas hadden vervolgens vanaf rand 16 de 0-3 op de voet. Bas trof de paal. Niels schoot net over.

Hier had de wedstrijd in de tas moeten zitten, maar Teuge gaf Eerbeek de kans terug te komen. De scheidsrechter wees wederom naar de stip (nu aan de andere kant van het veld) en met 10 minuten te spelen leek alles weer open. Echter begon Sam een psychologisch spelletje waar de spits van Eerbeek toch iets van in de war leek te raken. Dit resulteerde in een gestopte strafschop door Sam en besliste daar min of meer mee de wedstrijd.

Na twee Eerbeekse polonaises door de Teugse kantine was het nu aan Teuge om de polonaise door die van Eerbeek te lopen. Begin februari 2024 editie 6. Tot dan!

Eerst volgende week 15.00: Teuge - RDC

Sam - Mike - Luuk - Tim B. - Stephan - Niels - Ryan (46, Tim S.) - Daan (80, Ruben) - Marco (60, Nino) - Youri (60, Bas) - Lars