7574PG
OLDENZAAL
tel. 0541-514348

Voor Teuge stond er een lastige uitwedstrijd in Oldenzaal op het programma. Na de 100.000 regendruppels die we over ons heen hebben gehad dit seizoen was er eindelijk mooi weer. We kwamen een uur voor aanvang aan op een mooi, maar verouderd sportpark dat deze zomer wordt gerenoveerd.

Berghuizen staat in de middenmoot, maar heeft veel averij opgelopen door veel blessures door het seizoen heen, waardoor ze de aansluiting richting de top 4 zijn verloren. Vandaar een tegenstander die hoger in geschat kan worden dan waar ze staan. In de thuiswedstrijd won Teuge met 1-0.

In tegenstelling tot de laatste weken startte Teuge vandaag goed aan de wedstrijd. De bal ging met overtuiging van a naar b. Dat dit af en toe de B van Berghuizen was, is niet erg, maar de Teugse ploeg begon in ieder geval scherp. Omdat Berghuizen dit ook deed was zeker de eerste helft een kopie van de wedstrijd in Teuge. De ploegen hielden elkaar in de greep en kansen waren er zeker, maar niet in overvloed. Daan stuitte op de keeper en de sterke spits van Berghuizen schoot een bal keihard net over. Daarnaast was er nog een nerveus moment, omdat Berghuizen een vrije trap kreeg op de rand van de 16, maar Sam had vakbekwaam een uitstekende muur gebouwd.

Na rust was er meer te doen rondom de doelen en werd een ieder aanwezig verwend met geweldig keeperswerk van beide kanten. Het werd duidelijk waarom beide keepers op een hoger niveau hebben gespeeld.

Teuge kwam geweldig uit de rust en Daan had de 0-1 op zijn hoofd na een perfecte voorzet van Lars en ca. twee minuten later kon Jesper de 0-1 maken, maar ook dat mocht niet zo zijn.

Op het moment dat we het idee hadden het voetballende overwicht te kunnen gaan benutten, maakte Berghuizen uit een scrimmage 1-0. Teuge toonde zijn weerbaarheid door zich niet van de wijs te laten brengen en ging verder met aanvallen. Daan maakte direct na de 0-1 de gelijkmaker na een aantal kapbewegingen schoot hij de bal in het dak van het doel. Weer drie minuten later schoot Daan bijna 1-2 binnen alleen ging zijn poging helaas net voorlangs.

Het spel ging daarna weer wat meer op en neer en kon het beide kanten opvallen. Op een vrije trap van Berghuizen van rand 16 toonde Sam zijn klasse door de bal uit de kruising op de lat te tikken. De rebound werd vanuit buitenspelpositie binnen geschoten en werd geannuleerd.

Daarna hadden wij nog twee vrije trappen te nemen rondom de 16 van Berghuizen, maar ook de collega van Sam liet zien dat hij een mooi muurtje kon bouwen, waardoor hij zelf lekker in het zonnetje kon blijven staan.

Na 90 minuten floot de duidelijk en goed leidende scheidsrechter af, werd de stoom afgeblazen en konden beide teams elkaar de hand schudden na een mooie strijd die een terechte uitslag opleverde.

Teuge ontvangt volgende week Apeldoornse Boys om 15.00 en dan gaan we weer voor de driepunter!

Een aantal jongens zullen met het onder 23 elftal dinsdag in actie komen voor de halve finale van de 11Teamsports cup. Dan wordt er om 20.00 afgetrapt tegen Albatross onder 23.

Sam – Mike – Tim B. – Stephan – Nino – Niels (79, Youri) – Luuk – Ruben (61, Marco) – Jesper – Daan – Lars