Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 05

Kweekweg 36
8161PG
EPE
tel. 0578-621188

Eindelijk is het zover. Er gaat weer voor de punten gespeeld worden. Teuge begint met drie bekerwedstrijden tegen EZC, ’t Harde en Prins Bernard in deze volgorde. EZC is vorig jaar 9e geëindigd in de 4e klasse en zodoende gedegradeerd naar de 5e klasse.

Na het stoppen van Davy en met de afwezigheid van Ruben en Niels gingen we met een bijzonder jonge selectie onderweg. De auteur van dit stuk is niet op de hoogte van deze feiten, maar wie weet was het met een gemiddelde leeftijd van 22,5 jaar het jongste Teuge 1 ooit. Na het wisselen eindigde Teuge de wedstrijd zelfs met een gemiddelde leeftijd van 21,2 jaar. De 17 jarige Jesper Rozeboom zou zijn debuut maken voor Teuge 1 en dit bekronen met een assist.

Het stel jonge honden had er vanaf begin af aan duidelijk zin in en gaf met enorm veel energie EZC geen enkele ruimte in balbezit. Het resulteerde in veel balbezit en een vroege goal van Daan. 0-1!

Na een klein half uur spelen bracht Youri na een fraai opgezette aanval de 0-2 op het scorebord op aangeven van Lars.

EZC kreeg een uitgelezen kans op een goal, maar Sam bleef in een voor hem slaapverwekkende pot wakker. De keeper aan de andere kant liet niet toe dat Nino een goaltje mee kon pikken voor rust, maar kon niet voorkomen dat Nino wel een assist op zijn naam kon schrijven doordat Marco van een meter of 10 de bal in de kruising schoot. 0-3!

Na rust was de keeper van EZC echt warm geschoten. Enkele prachtige aanvallen werden door de 17 jarige Epenaar gestopt. Daarnaast lag vooral de dwarsligger ons dwars. Nadat voor rust Lars van een meter of 25 de lat had geraakt, deden Nino, Bas en Marco dat ook en trof laatstgenoemde ook nog de paal.

Na 73 minuten kon Bas 0-4 aantekenen door een schot van Mike binnen te tikken en Lars zorgde voor de 0-5 eindstand nadat debutant Jesper hem vrij voor de keeper had gezet. Jesper zou in de blessuretijd nog een goal maken, maar de grensrechter stak een stokje met vlaggetje voor een scorende debutant.

In de slotfase zorgde hoofdtrainer Hans voor een extra uitdaging op het gebied van de communicatie. De verdediging werd gevormd door Tim, Tim en Tim! (Berends, Stoop en Streppel)

Het krachtsverschil was vandaag duidelijk en daarmee lastig om te zeggen, was je nou zo goed of de tegenstand echt te zwak. Los daarvan kan Teuge bijzonder tevreden zijn met het aantal gecreëerde kansen en de frisse energie die 90 minuten gaande bleef. (Tegen ZVV verslapte dit na rust) Goed keeperswerk lat en paal voorkwamen dubbele cijfers.

Volgende week speelt Teuge 1 thuis tegen ’t Harde! Deze ploeg is vorig jaar kampioen geworden in de 4e klasse en zodoende een eerste echte graadmeter.

Sam – Mike – Tim Berends – Tijmen (70, Tim Stoop) – Tim Streppel – Ryan (70, Luuk Dijkman) – Daan – Nino – Marco (70, Jesper) – Youri (46, Bas) - Lars